Bryggeriet på Untappd

Mina öl

Make It Double

Make It Double

En klassisk, bärnstensfärgad belgisk dubbel med Saaz-humle och belgisk abbaye-jäst med en alkoholvolym på 6.6%.

Make It Double på Untappd

Bryggvolym 10l
Malt 3kg Simpsons Golden Promise Pale Ale,
250g BESTMALZ Caramel Amber,
250g Simpsons Chocolate
Humle 50g Saaz
Jäst 10g Mangrove Jack's M47 Belgian Abbey
Fermentering 14 dagar
Kolsyrejäsning 14 dagar (i flaska)

Baserad på recept från Hembryggeriet.se

Brygganteckningar

Sats 1 (2021-07-24)
Mäskning 60 min i 66.4°–66.8°
Kokning 60 min. 30g humle i 60 min, 20g i 15 min.
OG Ej mätt
Fermentering 14 dagar i 19.2° och 19.6°
FG Ej mätt
Kolsyrejäsning 14 dagar i flaska i 23°. 2g socker/flaska.
Sats 1 (2021-08-22)
Mäskning Stabil temperatur runt 66° i 60min.
Kokning 60 min. 30g humle i 60 min, 20g i 15 min.
OG 65°Ö
Fermentering 19° i 4 dagar, därefter höjning till ~23-24° i 12 dagar. Gelatin som klarningsmedel sista 2 dagarna.
FG 16°Ö
Alkoholhalt 6.6%
Kolsyrejäsning 14 dagar i flaska i 23°. 3g socker/flaska.
49 grader 44 minuter nord, 13 grader 22 minuter ost.

49°44′N, 13°22′O

En ljus pilsner med klassisk tjeckisk Saaz-humle på 4.9%.

49°44′N, 13°22′O på Untappd

Bryggvolym 10l
Malt 2.2kg Simpsons Pilsner Lager
Humle 50g Saaz
Jäst 12g W34/70
Fermentering 14 dagar
Kolsyrejäsning 21 dagar (i flaska)

Baserad på recept från Hembryggeriet.se

Brygganteckningar

Sats 1 (2021-08-21)
Mäskning Stabil temperatur runt 66° i 60min.
Kokning 60 min. 33g humle i 60 min, 17g i 15 min.
OG 51°Ö
Fermentering 18-19° i 17 dagar. Gelatin som klarningsmedel sista 2 dagarna.
FG 14°Ö
Alkoholhalt 4.9%
Kolsyrejäsning 21 dagar i flaska i 23°. 3g socker/flaska. Rörde upp lite av bottensatsen vid flaskning.