Jag är inte mycket för nyårslöften av flera anledningar men nu så här lite mer än en månad in på året inser jag att jag ändå vill skriva ner vad jag vill göra under året.

Som de flesta andra så har jag slutat planera saker under pandemin och det har gjort att jag inte fått gjort så mycket mer än det man bestämmer sig för för stunden. Tanken med denna lista är att försöka blicka lite framåt utan att planera och aatt försöka göra så mycket som möjligt utan att ha som mål att göra allt.

Gaming

Om lite mer än två veckor får jag (förhoppningsvis) min Steam Deck, en handhållen spelkonsoll som jag har velat ha hela mitt liv. Efter ett år med ett trasigt grafikkort och en fullständigt kraschad marknad för grafikkort är den efterlängtad. Det är många spel jag missat och som jag ska försöka ta igen.

Steam Deck handhållen spelkonsoll

Att det är handhållet kommer göra att jag kan och kommer vilja spela mycket mer än tidigare också, jag har alltid föredragit den formfaktorn sen jag fick min Game Boy 1998 (idag är det mest min Nintendo Switch som går varm).

Målet är att spela så många spel som möjligt (utan att stressa igenom dem!) i denna listan:

Tältplats i skogen med ett tält och solen som lyser genom träden

Friluftsliv & träning

Jag gillar att vara ute men har ibland lite svårt att komma till skott, i år skulle jag vilja komma ut både för träning, vandring och tältning men även börja med bikepacking.

Bikepacking

MTB

Förra året upptäckte jag MTB-stigarna på Vista i Kaxholmen och roligare cykling får man leta efter. I år vill jag cykla mer här. Med en transportsträcka på 15km och ~4km för ett varv på det roligaste varvet (röda slingan utan de jobbigaste klättringarna) så blir transport plus fyra varv rätt lagom på lite över 4 mil. Definitivt en tur som går att köra varannan vecka eller så.

Jag har fortfarande inte cyklat på alla MTB-slingor i stan. IKHP och Stensholm finns kvar!

Orientering

Förra året gick jag med i Hallby SOK för att vara med i cyklingen men istället hittade jag tillbaka till orienteringen.

I år vill jag:

Ölbryggning

2021 var året jag upptäckte ölbryggning. 2022 Kan bli året när jag tar det till nästa nivå med ett bryggverk för att kunna få lite mer kontroll och även få till lite större satser.

OpenStreetMap

Jag redigerar regelbundet på OpenStreetMap, oftast är det detaljer som läggs till från mina cykel- eller löpturer. Det jag skulle vilje få gjort är:

Fotnoter

  1. Jag har spelat en del Dark Souls Remastered på min Nintendo Switch men tänkte starta om på Steam Deck med lite bättre prestanda, 60 fps FTW! ↩︎

  2. I Mass Effect Legendary Edition hann jag spela igenom halva Mass Effect 2 innan mitt grafikkort dog. ↩︎

  3. I Battlefront II är det endast enspelarkampanjen jag planerar att spela. ↩︎

Redigera · Källkod