En glutenreducerad belgisk dubbel.
Öltypsdefinition [SHBF 2020]:
Dubbel (9F. Belgisk och fransk ale)
- % ALC. 6.7%
- IBU 33
- Relativ beska (RBR) 0.62
- Kolsyresättning 2.8 C0² vol.
- OG 1.058
- FG 1.008
Länk till Ingredienser (20 liter)
Extraktgivare (5.35 kg)- 4 kg Warbro Balder (Pilsner) 74.77% av totala mängden. Malt (3 EBC)
- 0.9 kg Candi Syrup D-90 16.82% av totala mängden. Socker (177 EBC)
- 0.45 kg Candi Syrup D-180 8.41% av totala mängden. Socker (355 EBC)
- 10 g Saaz (4%) Kok 60 min 5.5 IBU
- 10 g Tettnang (5%) Kok 60 min 6.8 IBU
- 40 g Saaz (4%) Kok 15 min 10.8 IBU
- 40 g Tettnang (5%) Kok 10 min 9.9 IBU
- 1 paket Förkultur White Labs WLP530 Abbey Ale
- 6 ml Mjölksyra Vattentillsats Mäskning
- 1 g Protafloc Klarningsmedel 15 min Kok
- 1 st Clarity Ferm Klarningsmedel Jäsning