En glutenreducerad belgisk dubbel.

Öltypsdefinition [SHBF 2020]:
Dubbel (9F. Belgisk och fransk ale)

  • % ALC. 6.7%
  • IBU 33
  • Relativ beska (RBR) 0.62
  • Kolsyresättning 2.8 C0² vol.
  • OG 1.058
  • FG 1.008

Länk till Ingredienser (20 liter)

Extraktgivare (5.35 kg)
  • 4 kg Warbro Balder (Pilsner) 74.77% av totala mängden. Malt (3 EBC)
  • 0.9 kg Candi Syrup D-90 16.82% av totala mängden. Socker (177 EBC)
  • 0.45 kg Candi Syrup D-180 8.41% av totala mängden. Socker (355 EBC)
Humle (100 g)
  • 10 g Saaz (4%) Kok 60 min 5.5 IBU
  • 10 g Tettnang (5%) Kok 60 min 6.8 IBU
  • 40 g Saaz (4%) Kok 15 min 10.8 IBU
  • 40 g Tettnang (5%) Kok 10 min 9.9 IBU
Jäst
  • 1 paket Förkultur White Labs WLP530 Abbey Ale
Tillsatser
  • 6 ml Mjölksyra Vattentillsats Mäskning
  • 1 g Protafloc Klarningsmedel 15 min Kok
  • 1 st Clarity Ferm Klarningsmedel Jäsning