En bärnstensfärgad belgisk ale med Tettnanger- och Saaz-humle och belgisk abbeyjäst samt en lite mer komplex maltprofil. Inspirerad av belgisk dubbel men håller sig inte helt till SHBF:s öltypsdefinition. Istället för inslag av choklad är det inslag av russin, torkad frukt, kola och vete.

Rekommenderas att serveras i en ölkupa eller konjaksglas i 4–8°C och låta temperaturen stiga under tiden som ölen dricks.

Checka in på Make It Double på Untappd

Öltypsdefinition [SHBF 2020]:
Dubbel (9F. Belgisk och fransk ale)

  • % ALC. 7.7%
  • IBU 30.8
  • Relativ beska (RBR) 0.46
  • Kolsyresättning 2.8 C0² vol.
  • OG 1.069
  • FG 1.013

Länk till Ingredienser (22 liter)

Extraktgivare (6.25 kg)
  • 5 kg Viking Malt Pilsner 80% av totala mängden. Malt (4 EBC)
  • 0.5 kg Viking Malt Caramel 100 8% av totala mängden. Malt (100 EBC)
  • 0.45 kg Candi Syrup D-90 7.2% av totala mängden. Socker (177 EBC)
  • 0.3 kg Castle Malting Chateau Special B 4.8% av totala mängden. Malt (300 EBC)
Humle (150 g)
  • 25 g Saaz (3.1%) Kok 60 min 8 IBU
  • 25 g Tettnang (2.9%) Kok 60 min 7.5 IBU
  • 50 g Saaz (3.1%) Kok 15 min 7.9 IBU
  • 50 g Tettnang (2.9%) Kok 15 min 7.4 IBU
Jäst
  • 2000 ml Förkultur White Labs WLP530 Abbey Ale
Tillsatser
  • 6 ml Mjölksyra Vattentillsats Mäskning
  • 1 g Protafloc Klarningsmedel 15 min Kok
  • 1 st Mangrove Jack's Liquid Beer Finings Klarningsmedel Jäsning