En bärnstensfärgad belgisk ale med Tettnanger- och Saaz-humle och belgisk abbeyjäst samt en lite mer komplex maltprofil. Inspirerad av belgisk dubbel men håller sig inte helt till SHBF:s öltypsdefinition. Istället för inslag av choklad är det inslag av russin, torkad frukt, kola och vete.
Rekommenderas att serveras i en ölkupa eller konjaksglas i 4–8°C och låta temperaturen stiga under tiden som ölen dricks.
Checka in på Make It Double på Untappd
Öltypsdefinition [SHBF 2020]:
Dubbel (9F. Belgisk och fransk ale)
- % ALC. 6.6%
- IBU 31.7
- Relativ beska (RBR) 0.46
- Kolsyresättning 2.4 C0² vol.
- OG 1.066
- FG 1.018
Ingredienser (20 liter)
Extraktgivare (6 kg)- 4.5 kg Warbro Balder Pale Ale 75% av totala mängden. Malt (6 EBC)
- 1 kg Castle Malting Chateau Cara Ruby 16.67% av totala mängden. Malt (50 EBC)
- 0.3 kg Warbro Vetemalt 5% av totala mängden. Malt (5 EBC)
- 0.2 kg Castle Malting Chateau Special B 3.33% av totala mängden. Malt (300 EBC)
- 50 g Saaz (4%) Kok 30 min 16.8 IBU
- 50 g Tettnanger (4.5%) Kok 20 min 14.9 IBU
- 2000 ml Förkultur White Labs WLP530 Abbey Ale
- 6 ml Mjölksyra Vattentillsats Mäskning
- 1 ml Protafloc Klarningsmedel 15 min Kok
- 20 ml Mangrove Jack's Liquid Beer Finings Klarningsmedel Jäsning