En bärnstensfärgad belgisk ale med Tettnanger- och Saaz-humle och belgisk abbeyjäst samt en lite mer komplex maltprofil. Inspirerad av belgisk dubbel men håller sig inte helt till SHBF:s öltypsdefinition. Istället för inslag av choklad är det inslag av russin, torkad frukt, kola och vete.

Rekommenderas att serveras i en ölkupa eller konjaksglas i 4–8°C och låta temperaturen stiga under tiden som ölen dricks.

Checka in på Make It Double på Untappd

Öltypsdefinition [SHBF 2020]:
Dubbel (9F. Belgisk och fransk ale)

  • % ALC. 6.6%
  • IBU 31.7
  • Relativ beska (RBR) 0.46
  • Kolsyresättning 2.4 C0² vol.
  • OG 1.066
  • FG 1.018

Ingredienser (20 liter)

Extraktgivare (6 kg)
  • 4.5 kg Warbro Balder Pale Ale 75% av totala mängden. Malt (6 EBC)
  • 1 kg Castle Malting Chateau Cara Ruby 16.67% av totala mängden. Malt (50 EBC)
  • 0.3 kg Warbro Vetemalt 5% av totala mängden. Malt (5 EBC)
  • 0.2 kg Castle Malting Chateau Special B 3.33% av totala mängden. Malt (300 EBC)
Humle (100 g)
  • 50 g Saaz (4%) Kok 30 min 16.8 IBU
  • 50 g Tettnanger (4.5%) Kok 20 min 14.9 IBU
Jäst
  • 2000 ml Förkultur White Labs WLP530 Abbey Ale
Tillsatser
  • 6 ml Mjölksyra Vattentillsats Mäskning
  • 1 ml Protafloc Klarningsmedel 15 min Kok
  • 20 ml Mangrove Jack's Liquid Beer Finings Klarningsmedel Jäsning