En mörk stark belgisk ale med Tettnanger- och Saaz-humle och belgisk abbeyjäst. Inspirerad av belgiska kvadrupels som Chimay blå och La Trappe Kvadrupel.

Öltypsdefinition [SHBF 2020]:
Mörk stark belgisk ale (9G. Belgisk och fransk ale)

  • % ALC. 11.2%
  • IBU 34.8
  • Balans (RBR) 0.42
  • Kolsyresättning 2.4 C0² vol.
  • OG 1.091
  • FG 1.012

Ingredienser (19 liter)

Extraktgivare (7.55 kg)
  • 5 kg Warbro Balder (Pilsner) 66.23% av totala mängden. Malt (3 EBC)
  • 0.9 kg Candi Syrup Candi Syrup, D-180 11.92% av totala mängden. Socker (355 EBC)
  • 0.9 kg Candi Syrup Candi Syrup, D-45 11.92% av totala mängden. Socker (89 EBC)
  • 0.5 kg Warbro Vete 6.62% av totala mängden. Malt (5 EBC)
  • 0.25 kg Castle Malting Chateau Special B 3.31% av totala mängden. Malt (300 EBC)
Humle (100 g)
  • 25 g Saaz (4%) Kok 60 min 11.8 IBU
  • 25 g Tettnanger (3.9%) Kok 60 min 11.5 IBU
  • 25 g Saaz (4%) Kok 15 min 5.8 IBU
  • 25 g Tettnanger (3.9%) Kok 15 min 5.7 IBU
Jäst
  • 2000 ml Förkultur White Labs WLP530 Abbey Ale
Tillsatser
  • 6 ml Mjölksyra Vattentillsats Mäskning
  • 1 g Protafloc Klarningsmedel 15 min Kok
  • 16 ml Mangrove Jack's Liquid Beer Finings Klarningsmedel Jäsning