De flesta väskor för cyklarna är one-size-fits-most. Där inkluderas styrväskor, sadelväskor med mera. Det gäller dock inte för ramväskan eftersom den ska in i ramen. Många cyklar har en ganska liknande ram som racer och gruscyklar, men inte MTB.

jag valde därför att sy min egen. Jag har sedan tidigare sytt en mindre sådan väska som jag använt då och då när jag inte vill ha ryggsäck. Nu var det dags för en modell större.

Bild på tyger och material för väsktillverkning

Material

Här är en lista på det material jag använde för väskan.

När jag sydde planerade jag inte allt från början, jag började med sidorna som jag gjorde en mall av i kartong och sen sydde jag efter en bild jag hade i huvudet.

Alla infästningar fick förstärkta sömmar. Runt sadelstolpen och diagonalröret satte jag kardborrband som fäste men på överröret gjorde jag ett snyggt sicksackmönster med ett gummiband så att det skulle se snyggt ut uppåt.

Tygstycken med flera sicksacksömmar vid kanterna

Förstärkta sömmar för alla infästningar

Det blev många omtagningar där jag fick sprätta upp en söm men slutresultatet blev jag väldigt nöjd med.

Ramväskan monterad i ramen på cykeln

Redigera · Källkod