Idag valde jag att trotsa regnet och ge mig ut med kameran på en liten fotopromenad. Jag tycker oftast att fint väder är det tråkigaste att fotografera; regn och rusk ger oftast mycket mer dramatiska bilder.

Jag gick en runda till Dunkehallaravinen och sen hem igen via Stadsparken. Efter allt regn och tövädret den senaste tiden är Dunkehallaån i sin fulländade form. Även de mindre fallen var öronbedövande dån.

Dunkehallaån i full kraft

Eftersom min kamera inte riktigt tål regn blev det att huka sig över den och skydda den med regnskydd och handduk, jag försökte också fotografera mellan regnområdena.

Det var ett stort regnområde som rörde sig norr om staden där vi fick slängar av utkanterna.

Utsikt från toppen av Dunkehallaravinen med vattenfallet för Dunkehallaån rakt nedanför i full kraft. Vättern och Jönköping skymtas en bit bort med regnmoln över.

Dunkehallaravinen

Selfie på Gustav i Stadsparken

I stadsparken passade jag på att gå på de nya stigarna de håller på att anlägga så att jag sen kunde lägga in dem i OpenStreetMap (min felstavning kommer nu att vara förevigad i datasetet för alltid: kontstruktion)

Stadsparksvallen som skymtas bortom en massa träd i Stadsparken i Jönköping

Stadsparksvallen

Utsikt över Jönköping

Redigera · Källkod