Tågresan från Nice var något som jag sett fram emot sedan vi började planera tågluffen eftersom vi skulle åka med TGV, detta av några anledningar.

Som liten så var TGV med i flera böcker jag läste, både flertalet Guiness World Records och en bok full med diverse tekniska uppfinningar. Väl inne på tåget var det inte så speciellt. Lite som X2000 men med två våningar. Men fort gick det!

I Paris började vi med att checka in på hotellet och lämnade våra saker, sedan gav vi oss iväg på dagens utflykt.

Först ut var Notre Dame (eller det som var kvar av den)

Paris var ganska lätt att ta sig runt i, både till fots eftersom det är hyfsat kompakt (särskilt jämfört med Berlin) och att metron fungerar så smidigt.

Första dagen gick vi lite på måfå längs Seine i riktning mot Louvren och Eiffeltornet.

Louvren

Kvällen avslutade vi med att bryta lite mot upphovsrätten genom att fotografera Eiffeltornets belysning (som man inte får fotografera eftersom den lyder under upphovsrätt).

Dag 2

Andra dagen tog vi tunnelbanan bort mot kyrkan Sacré-Cœur. Det var även en liten rekognosering över dagen därpå när vi skulle ta samma tunnelbana bort till tågstationen.

Därefter gick vi en kort promenad bort till Moulin Rouge som vi fotograferade från vägen.

En resa med tunnelbanan bort var Triumfbågen, även här bestämde vi oss för att fotografera lite på avstånd från sidan av den gigantiska rondellen (eller var det var för något). Maken på kaotiskt men ändå välfungerande trafiklösning får man leta efter.

På något vis blev det inga olyckor trots att det inte fanns några filer och bilar bytte "fil" samtidigt som cyklar och motorcyklar körde kors och tvärs bland bilarna.

Triumfbågen

Från triumfbågen var det bara 30 minuter gång bort till Eiffeltornet som vi nu fick se från lite nya vinklar.

Även denna kväll avslutade vi med att fotografera Eiffeltornets belysning.