Det är något speciellt med sol och träningslust. Jag har inte haft lust att springa på månader i vintermörkret utan varje gång jag skulle ut har det varit en kamp med viljan. Och således har det inte blivit mycket träning.

En frusen sjö i en skog

Dammen i Vattenledningsparken är frusen

Men sen kommer solen och vårkänslorna och helt plötsligt är det inte det minsta ansträngning att stiga upp kl 05:45 för att hinna upp på berget för att fånga de första solstrålarna med fågelkvittret. En helt underbar upplevelse.

Två fontäner som är upplysta av morgonsolen

Mina senaste träningspass har varit ren upptäcktslöpning i Vattenledningsparken där jag springer nästan helt planlöst, både trail och off-trail. Det är något speciell frihetskänsla när det inte blir så mycket fokus på själva träningen utan bara på ren löparglädje.

Karta över Jönköping med en rutt i Vattenledningsområdet markerat med röd linje

Det känns som det kommer bli ett riktigt bra träningsår.

Redigera · Källkod