Något som tidigare har tagit enormt mycket tid och arbete för ett lyckat resultat kommer snart vara tillgängligt för många fler. Precis som hur fotografering var något som endast proffsen kunde utföra ordentligt på den tidiga filmrullens tid har hyperlapse varit något som varit exklusivt för genuint intresserade som orkade ta sig tid och tålamod att lära sig tekniken.

Iförrgår släppte Instagram sin iPhone app Hyperlapse som gör det möjligt att filma längre sekvenser och sedan stabilisera och snabba upp dem till en kort hyperlapse-sekvens. Något som blir perfekt tillsammans med Instagrams filmfunktion. (Och får mig att vilja köpa en iPhone bara för detta xD)

Microsoft är också i framkant med att göra vanliga filmsekvenser med sin algoritmoch kommande Windows-app för att göra oerhört stabila sekvenser från GoPro-klipp.

Förhoppningsvis leder detta till att många fler får upp ögonen för hyperlapse och att vi ser en enorm kulturberikning på området (precis som vi såg med lanseringen av Instagrams ursprungliga app :)

Dock kommer nog den traditionella hyperlapse- och timelapse-tekniken alltid vara något för de genuint intresserade entusiasmerna eftersom de bygger på stillbilder och ej video. Och ger självklart ett helt annat resultat.

Som till exempel en av de coolaste hyperlapse-filmerna från Rob Withworth nedan.