De senaste dagarna har varit en jakt på öppna (och fungerande) Wi-Fi. Det som vi har på hotellet fungerar bara vissa tider på dygnet och de andra kan det ta upp emot en halvtimme att ladda en webbsida. För någon som är van vid en stabil 100 Mbits uppkoppling är det lite besvärligt. Det är verkligen som Stefan Hyttfors säger —“En skärm utan uppkoppling är en värdelös skärm”.

Igår besökte vi “Fake Market” där man kan köpa fake-produkter av en massa olika produkter, allt från elektronik till Converse-skor. Några av oss fyndade och vissa floppade, men jag tror vi alla blev lurade på någon vänster, det var väldigt intressant iallafall. Alla försäljare var på en konstant, några timmar där så blir man immun mot all typ av “vanlig” försäljning där hemma.

Resan till Fake Market var också vårt första användning av Metron vilket var en upplevelse. Mycket väl fungerande tunnelbana med en massa smarta saker, bland annat staket med automatiska grindar så att man inte kan trilla ner på spåret.

Varför har vi inte det i Sverige?! Att det sen kostade 3 Yuan skadade inte heller =)

En bild av Shanghai sett från the Bund.

Vi var även och besökte The Bund igen och denna gången hade jag med mig stativet (Det var även mycket mindre dimma!) vilket resulterade i en betydligt bättre bild.

Redigera · Källkod