Det är inte ofta jag åker till Kina (aldrig) och eftersom jag är en ganska hängiven fotograf så kan man inte gå miste om detta tillfälle att komma hem med en massa bra bilder.

Det finns lite olika tillvägagångssätt för att fotografera en resa. Ytterst kan man säga att det finns två typer av fotografer:

  1. Planerande fotograf. Som planerar sitt fotograferande i förväg och letar efter specifika "scener".
  2. Oplanerande fotograf? Som fotograferar det som fångar intresset.

Nu är det oftast så att man är en kombination av de två ovanstående, och desto bättre man blir desto mindre behöver man planera i förväg. Man lär sig också vilka saker som blir bättre på bild och vad som inte blir (vilket ändrar vad som fångar intresset).

Personligen så kan jag säga att om man planerar i förväg vad man vill ha ut och sen försöker vara flexibel så får man oftast ett bättre resultat.

Vilka bilder är det absolut jag vill ha med mig hem och hur förbereder jag mig för dem?

De flesta bilder är från Trey Ratcliff som driver världens största blogg för resefotografering.

Shanghai (上海市)

Shanghai känns som ett sådant ställe där det inte finns så många ikoniska platser (då tänker jag främst på de lite mer idylliska). Jag måste definitivt vara förberedd med stativ för nattfotografering och andra långexponeringar, utöver det känns det inte särskilt komplicerat.

Egentligen skulle jag vilja göra någonting som den här filmen. Men jag kommer knappast ha tid att göra någon timelapse. Många intressanta platser i den filmen som man kan fotografera dock.

Beijing (北京)

Beijing (eller Peking) tror jag kommer vara det absolut bästa stället för att hitta bra bilder. Om man bortser från all smog och avgaser så har Beijing måånga idylliska platser att fotografera. Får kolla upp var det finns gator som på bilderna nedan.

Into The Night
More Beijing at Night
Wet Street

Att ta sig upp på högsta byggnaden känns som något självklart man måste =)

Highest Building in Beijing

Beihei Park (北海公园) och Förbjudna Staden (故宫) i Beijing

Det här lär bli mitt favoritställe. Det verkar som att vi inte ska bo särskilt långt ifrån så jag hoppas få möjlighet att få lite skymningsbilder här.

Boats in Beihei Park
Boats in Beihei Park
Boats in Beihei Park
Beihei Park

Hong Kong (香港)

Allt avslutas i Hong Kong. Har inte varit jätteupphetsad över fotograferingen här. Att ta sig upp på Victoria Peak är ett måste, annars ser det ut som vilken storstad som helst. Jag får nog leta lite till :)

Hong Kong at Dusk